perjantai 30. toukokuuta 2014

Velan maksua

Kuten otsikko kertookin, olen maksellut opintovelkaani jo pois hieman. Itseäni ahdistaa ajatus, että velka roikkuisi taakkana ties kuinka monta kymmentä vuotta. Vaikka summat ovatkin pieniä, jotka tulevaisuudessa tulisi lyhentämään velkaani, haluan sen silti nopeammin pois. Mieluiten ennen kuin velan takaisin maksaminen alkaa. En tiedä pääsenkö siihen tavoitteeseen näillä tuloilla, mutta ainahan sitä voi yrittää.

Lyhennykset eivät ole olleet hurjan suuria, hieman päälle satasia aina silloin tällöin, kun edes on hieman ylimääräistä rahaa. Säästäminen on käynyt mielessä, mutta toisaalta haluaisin kuitenkin velat ensiksi pois. En kuitenkaan tuhlaa rahojani siihen malliin, etteivätkö ne tilillä säilyisi säästössä.

Tämän vuoden tavoite on varmaankin lyhentää velkaa tonnilla. Se olisi sopiva summa tuloihin verrattuna ja vielä voisi elää hyvin, eikä tarvitsisi pihistellä. Enkä aiokaan pihistellä, sillä heinäkuussa suuntaan taas Berliiniin! Ja ei, edelleenkään siitä ei tule shoppailumatkaa. Lentoliput ja hostellit on jo maksettu, enää pitää itsensä raahata paikalle. Matkaan tulen säästämään hieman rahaa, mutta jos kaikki onnistuu yhtä hyvin kuin viimeksi, viisi päivää pärjää noin satasella ruokailuineen ja tuliaisineen. Tietysti tällä kertaa en ole ryhmäalennuksen piirissä, eikä joka paikkaan ole lippuja valmiina. Mutta matkan tarkoituksena ei olekaan suunnitella mitään etukäteen, vaan mennä sinne mihin tykkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti