sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tavara päivässä pois

Otsikon mukainen haaste kulkee Facebookissa, löytyy ihan tuolla nimellä ja olen itsekin ottanut osaa siihen. Haasteen pitäjä kuvaa itse joka päivä oman poistonsa ja tätä on jo tehty yksi vuosi ja nyt seuraava on alkanut. Tavoitteena on siis saada vuodessa 365 tavaraa pois! Ajatus on hieno ja kiehtova ja se on vauhdittanut omaa tavaroiden vähentämistä. Enää se ei ole siis 100 tavaran haaste (siis vähentää, en pyri elämään vain 100 tavaralla), vaan 365 tavaraa pois vuodessa haaste!

Eilen päätin vihdoin ja viimein myöntää itselleni, etten ole käsityö- taikka askarteluihminen. Vaikka äitini sitä on ja lapsuudessani tykkäsin neuloa ja tehdä kaikkea pieniä töitä. Näin 'vanhemmiten' innostus koko asiaan on mennyt ja turhaan täällä lojuu kasa askarteluvälineitä, langoista ja puikoista puhumattakaan. Karsin rankalla kädellä suurimmat osat pois, jotka menevät äitini luo hänen käyttöönsä ja jätin jotain pientä, jota voivat pikkusisaruspuoleni tullessaan käyttää. Jos joskus kuitenkin sisäinen villasukkahirmu nousee esiin, voin aina käydä lainaamassa tavaroita äidiltäni.

Samalla myös siivosin neulekaappini, järjestin henkarit ja blokkasin niistä huonoimmat pois. Talvitakki on pestynä, kuivuttuaan ompelen siihen yhden napin kiinni (neula ja ompelulanka siis kyllä säilyvät varastoissani) ja tarjoan muutamalle ihmiselle. Muuten menee kirppikselle kokeiluun ja sen jälkeen varmaan hyväntekeväisyyteen.

Tänään myös vanha sänkyni/puusohva haettiin pois ja tila avartui huomattavasti, kun ei ole enää kahta sänkyä. Suosittelen lämpimästi tori.fi - palvelua, sillä siellä 12 tunnissa sain 'myytyä' huonekaluni pois. Annoin sen siis ilmaiseksi, kunhan joku vain roudaisi sen ulos ja veisi pois silmistäni. Ja niin siinä myös kävikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti