perjantai 10. tammikuuta 2014

Tavara kohti uutta kotia

Tällä hetkellä eteiseeni on taas kasaantunut kasa tavaroita, jotka olisi tarkoitus sijoittaa uuteen kotiinsa. Teen yleensä hyvin karkean jaon esineiden kanssa. Jos ne ovat rikki tai muuten huonokuntoisia, niin roskikseen ja mahdollisesti kierrätyksen kautta, sillä taloyhtiöllämme on tämä mahdollisuus. Toinen jaottelu on tavarat, jotka menevät myyntiin. Suurinosa roinasta josta päätän luopua menee äitini luo, jolla on jo vuosia ollut kirppispaikka. Sinne sitten menee myyntiin paljon tavaroita hyvinkin halpaan hintaan ja aina sieltä jokunen lantti jää käteen.

Osasta paperitavaraa olen voinut luopua antamalla pikkusiskopuolelleni värikkäitä kirjekuoria ja muita papereita, joista pieni neiti tykkää askarrella kaikenlaista. Myös pienet pussit ja muut ovat hänestä oikein mukavia. Pikkuveljelleni (tälle isommalle) olen kerännyt kasan hänen pyytämiä keittiövälineitään, kun laatikoita kävin läpi. Kulahtaneet lakanat menevät marsujeni käyttöön alustoiksi. Tuhottava paperiroska äitini luo takan sytykkeeksi.

Jokaiselle pois lähtevälle tavaralle on siis jokin paikka ja roskikseen pyrin heittämään vain minimaallisen osan. Jokunen vaate joskus joutuu sinne, jos se on liian kauhtunut kirppikselle. Hyväkuntoisia vaatteita tarjoan yleensä kavereilleni ensiksi ja muutama onkin löytänyt hyvän kodin.

Tänään siis tavaraa tuli kerättyä normaalia enemmän sillä mielellä, että jos kumminkin pääsisi muuttamaan. Säilytystilaa ei mahdollisessa uudessa kämpässä tosiaan ole paljoa, enkä halua viedä sinne ylimääräisiä kaappeja taikka lipastoja. Siinä onkin haastetta. Onneksi osan harrastusvälineistä jaan äitini kanssa ja hänen luokseen voi viedä askartelu- ja käsityötarvikkeita talteen odottamaan mahdollista inspiraatiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti