perjantai 31. tammikuuta 2014

Muutto

Blogin puolella on ollut hetken hiljaista, sillä olen tehnyt muuttoa. Päätin lähteä nykyisestä sijainnista alle kilometrin päähän, sillan toiselle puolen hieman rauhallisemmille alueille. Samalla luovuin parvekkeesta ja erillisestä eteisestä, sain halvemman vuokran ja mahdollisuuden tuoda vihdoin ja viimein omat eläimeni omaan kotiini. Kuulostaa siis aika hyvältä!

Tietysti lukijoita kiinnostaa varmaan eniten, että miten tavaroiden kanssa kävi. No, isompia asioita jouduttiin hakemaan muutama autolastillinen, sillä mahtumisen kanssa oli hieman ongelmia. Kuitenkin kaikkea niin sanottua pikkuroinaa, eli ei huonekaluja, tuli vain yksi autollinen. Takapenkki ja takakontti. Olin lähes ylpeä itsestäni. Silti tuntui että kaikkea raahattavaa oli ihan liikaa. Eilen myin pois peilini ja lattiavalaisimen, sillä kattoon tulee uusi ja seinälle on tulossa peili. Edellinen kun oli pyörillä kulkeva.

Uusi asunto tuntuu ihanan avaralta, siellä on tilaa olla ja 21 neliöön mahtuu myös viisi gerbiiliä ja tulossa olevat kolme marsu herraa. Nämä kaikki neliöt, pientä kylppäriä lukuunottamatta ovat minun ja marsujeni täydessä käytössä. Mahtavaa!

Ajattelin muuton aikana listata kaikki omistavani tavarat, kuten Sopivasti blogin pitäjä oli tehnyt oman muuttonsa kohdalla. Valitettavasti ajatus jäi, sillä tein muuttoni hyvin pikaisella aikataululla. Ehkä vielä joku päivä tulen kuitenkin listaamaan ne.

100 tavaran haaste on varmasti ylitetty jo aikoja sitten, lopetin listaamisen 60 tavaran kohdalla, kun muutto ajoittui siihen sopivasti. Varmasti tavaroita lähti enemmänkin. Se haaste on siis tavallaan kuitattu. Kuitenkin Tavara päivässä pois - haaste on vielä elossa ja koitan edelleen elää sen mukaan. Olen pistänyt tarpeettomia tavaroitani myyntiin ja miettinyt uusia ratkaisuja toimimattomien säilytysratkaisujen tilalle. Esimerkiksi edellisessä asunnossani ollut 16 lokeroinen hylly pistettiin palasiksi. Eteisessä olleesta lipastosta tuli vaatelipastoni. Kaksi vetolaatikkoa on vaatteita, yhdessä säilytän elektroniikkaa. Niidenkin ylimääräiset johdot ovat saaneet jo uuden osoitteen tietokoneharrastaisessa suvussani.

Kaikin puolin tämä muutto oli huomattavasti helpompi kuin ensimmäiseni. Silloin raahasin kotoa kaiken mahdollisen ja joka paikka oli täynnä tavaraa, vaikka olin pitänyt itseäni suht minimalistisena ihmisenä jo silloin. Inhosin ylimääräistä. Mutta vasta nyt koko totuus on alkanut valjeta minulle ja näen asiat tarkemmin. Luopuminen ei ole aiheuttanut lähes ollenkaan tuskaa, sillä voisi sanoa että olen alkanut jo tottumaan siihen. Esineillä kun harvoin on tunnearvoa itselle. Hyvät muistot säilyvät ilmankin ja esineitä, jotka kertovat/muistuttavat jostakin huonosta asiasta tuskin kannattaa säilyttää. Onhan se ehkä kivaa lukea vanhoja päiväkirjojaan, mutta miksi palata niihin kaikkiin huonoihin päiviin takaisin? En kyllä ole kirjoittanut päiväkirjaa koskaan juuri tämän takia. En halua kokea samaa surua uudelleen päivästä, jonka olen jo elänyt. Tietysti menneisyydessä on paljon muita selvittämättömiä asioita, mutta turhaan sitä miettii päivää, jolloin vaan mikään ei sujunut.

Asiasta kolmanteen, olen nauttinut tästä muutostani ja tulen varmasti vielä puhumaan siitä täällä blogissani. Minusta muutto on varsin puhdistava ja ihana kokemus. Ihan kuin kääntäisi täysin uuden sivun elämässään, vaikka muuttaisi vain muutaman sadan metrin päähän nykyisestä sijainnistaan. Se tuntuu silti uudelta ja ihanalta, vaikka mikään muu ei elämässä muuttuisikaan. Mitä te pidätte muutosta ja mitä ajatuksia se teissä herättää?

8 kommenttia:

 1. Mulla on sulle haaste blogissani, http://kotiaidin-paivakirja.blogspot.fi/2014/02/haaste.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Minäpä vilkaisen tuota tässä jossain kohtaa, kiitoksia paljon! :)

   Poista
 2. Minulla oli pitkälti samanlaisia fiiliksiä oman muuttoni yhteydessä: oli hyvä hetki arvioida omia kamojaan, ja nautin puhdistautumisen kokemuksesta. Ikään kuin uusi alku ja uudet tavat, vaikka välimatkallisesti muutto oli olematon (n. 50 m.). Sinun kämppäsi on muuten vielä vähän pienempi kuin omani, ja sitä paitsi jaat sen "kämppisten" kanssa! Melkoisen minimalistista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Muuttaminen on aina ollut lähes lempipuuhaani, sillä silloin tulee paljon kriittisemmin katsottua tavaroitaan, kun miettii että ne pitäisi pakata, kantaa ja asetella uudessa asunnossa uusiin paikkoihin. Itse en paljoa tilaa tarvitsekaan, sillä harrastukseni (satunnainen kortteilu ja kirjeiden vaihto) ei vie paljoa tilaa. Lattia pinta-alaa on huomattavasti enemmän kuin edellisessä saman kokoisessa asunnossa, mutta marsuja ajatellan se onkin tärkeää :)

   Poista
 3. Minäkin pidän muutoista yleensä, vaikka kiinnynkin helposti paikkoihin. Muutto on ihana uuden alku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Uusi alku on aina jännittävää :)

   Poista
 4. Muutto edessä keväällä. Mitä vähemmän tavaraa liikkuu sitä parempi. Henkilöauto ja yksi ajokerta tavoitteena. Tarkemmin jos huonekalut kulkee autossa olisi muut tavarat kuljettava selässä edes pari sataa metriä. Pelkkä ajatus muuttamisesta sellaisen tavaramäärän kanssa jonka pystyy itse kantamaan kerralla houkuttelisi. Mutta ne huonekalut, sänky ja tuolit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentistasi! Valitettavasti huonekalut ovat se ainoa asia, jonka vuoksi joutuu bensakäyttöistä muuttoapua käyttämään. Olisikin ihanaa jos aina voisi pakata tavaransa reppuun ja lähteä silloin kun huvittaa. Vielä on kuitenkin hieman matkaa tälläiseen unelmaan.

   Poista