torstai 24. lokakuuta 2013

Tavaran vähentäminen

Olen itse enemmän taikka vähemmän aktiivisesti vähentänyt tavaroitani noin kolmisen vuotta. Se on ollut aina 'verissäni', että sitä roinaa ei saa vain olla liikaa tai jossain kohtaa se on ruvennut ahdistamaan ja siitä on päästävä eroon. Muutin tuossa viime kesänä elokuussa asumaan yksin, 21 neliömetrin yksiöön, joten sekin tietysti vaikutti paljon suuresta omakotitalosta muutettaessa. Kaikki tavarani urhoollisesti kuitenkin mahdutin näiden seinien sisään. Pian tuli ahdistus. Oli liian täyttä.

Puolen vuotta tilannetta katseltuani taisin tarttua toimeen ja ryhtyä raa'alla kädellä vähentämään tarpeetonta. Monet tavarat vein äitini pitämälle kirppispöydälle ja huonommat menivät sitten roskikseen. Jotakin taisin tarjota lähipiirille, mutta suurinosa meni pilkkahintaan myyntiin. Toisen roska on toisen aarre, niinhän sitä kai sanotaan.

Minimalismiin törmäsin sanana vasta parisen kuukautta sitten ja aloin ottamaan asiasta enemmän selvää. Nyt viime päivinä olen lueskellut aiheesta paljon ja saanut viimeinkin minimalistikärpäsen pureman. Tämä on se minun juttuni. Edelleen jatkan tasaisesti tavaran vähentämistä, ajattelupuoli onkin sitten monimutkaisempi. Siinä pitäisi kehittyä ja oivaltaa se syvin minimalistisuuden tarkoitus ja samalla ymmärtää mitä hyvä elämä on.

Kuitenkin, tavaroiden vähentäminen on ollut jo pitkään kohteenani ja tänään taas kasailin tavaroita lähinnä myyntiin tai eläimille tarjottavaksi (kauhtunut pyyhe on mitä oivallisin marsun makuualusta!), osa roskiin/paperikierrätykseen/silppuriin kun kävin osan tärkeistä papereistani läpi. Astiakaappi koki tyhjennystä sillä en koe tarvitsevani neljälle hengelle tarkoitettua astiastoa. Puolet siis pois. Toinen puoli tuli jätettyä vieraita varten, mutta noh, sellaisia yleensä harvemmin näkyy. Kerran vuodessa joku yöpyy luonani ja sitä varten olen ostanut oman rahin, eli kokoontaitettavan patjan. Joskus mietin, että mikä järki tuossakin suuressa mötikässä on, mutta kun ei sitä tiedä koska kaveri tulee yöpymään. En uskalla siis kyseenalaistaa vielä kaksoiskappaletta joillekin asioille.

Lyhyesti siis tänään lähti odottamaan jatkopaikkaansa
2 syvää lautasta
2 isoa lautasta
2 leipälautasta
1 kauhtunut pyyhe
1 tyhjentynyt kangaskori
kasa tuhottavia papereita

Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti