sunnuntai 27. lokakuuta 2013

100 tavaraa kevyempi olo

Olen itsekin tarttunut tuohon 100 tavaran vähentämishaasteeseen. En siis yritä vähentää tavaroitani vain sataan, vaan vähentää niitä sata. Projekti on ollut käynnissä jo muutaman kuukauden, menen listallani kohdassa 37. Ei siis kovinkaan hyvin omasta mielestäni. Tosin en laske neljää pois annettavaa lautasta kuin yhdeksi kohdaksi tai kosmetiikkavarastojen tyhjentämistä. Mutta jos käytän parin kuukauden välein shampoon pois, lasken ne aina yhdeksi, sillä siinä välissä on ollut aikaa.

Kuinka moni muu on tarttunut tähän haasteeseen? Tietysti hieman hassua kysyä, kun blogi on ollut vasta näin vähän aikaa pystyssä, mutta aina voi kommenttia heittää myöhemminkin. Omasta mielestäni tämä on ihan mukava ja opettavainen haaste. Kun miettii että ne 100 tavaraa on napsaistava JOSTAKIN, niin äkkiä mielikuvitus alkaa lentämään, että mistä kaikkialta ei ole katsonutkaan. Harvemmin nimittäin ehkä keittiötarvikelaatikkoa tulee katseltua sillä silmällä, kun kuvittele tarvitsevansa kolme pullasutia tai muuta vastaavaa. Tietysti on asioita, joista saattaa jotain vielä tehdä tai niitä tarvita - kuten paperisia muffinivuokia. Hieman kyllä laittaa siinä kohtaa mietityttämään, että olen saanut ne joululahjaksi, enkä ole vieläkään käyttänyt pois. Tulenko siis koskaan niitä käyttämään, etenkin kun omistan jo silikoniset? Niinpä niin.

Joskus tulee turhautuminen, että enhän saa millään kokoon 100 tavaraa! Väitän tätä nyt vain laiskuudeksi. Pyh ja pah, tietysti saan, kunhan vain keskittyisin asiaan! Joskus eteneminen on vain hidasta ja vaikka juuri heitin silppurikasaan ison pinon paperia, se lasketaan vain yhdeksi. Tietysti listalla se näyttää pieneltä, mutta jos oikein miettii, niin kyllähän siinä oli aika paljon paperia. Projekti siis jatkunee

2 kommenttia:

 1. Tuollainen projekti on mun mielestä oikein hyvä idea, eikä kannata ottaa paineita tuosta lukumäärästä, pääasia että roinan määrä vähenee! Itsekin teen tuota roinan vähennystä, vaikken ole varsinaisesti aloittanut mitään sadan tavaran vähennysprojektia. Yllättävästi sitä tosiaan löytyy roinaa, kun katselee varastojaan sillä silmällä. Ja hämmästyttävää, miten vaikea joistain tavaroista on luopua! Tässä oppii samalla uutta itsestään... Mulla oli esim. useita puteleita hajuvettä, joita tykkäisin kyllä käyttää, mutta kun töissä ei saa käyttää ja kotona verkkareissa lötsäillessä ei viitti käyttää, niin siellähän ne kaapissa on lojuneet - vaan eivätpä loju enää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)
   Itselle tälläiset projektit on tsemppareita, vaikka tiedän että ei ne luvut aina kerro koko totuutta, mutta on mukavaa pitää vähän listaa, että mistä kaikesta onkaan luopunut. Mukavaa jos joku muukin on saanut roinanvähennyskärpäsen pureman! Tällä hetkellä asia on kai muutenkin pinnalla ja kuluttaminen ja tavaroiden omistanen alkaa olla out. Enää se ei ole elitistin merkki että omistaa paljon tavaraa. Vähempi kun on enempi. Tsemppiä sullekin vähentelyyn! :)

   Poista